Verhoging per 1 Januari 2024

Prijswijziging kinderdagverblijf de Rammelaar 2024

Beste ouders,
Wij zijn maandag 30 oktober samengekomen met onze OC-leden. In deze vergadering hebben wij ook gesproken over de prijsverhoging. Wij willen jullie daarom ook via deze brief graag informeren over de prijsstijging die eraan komt per december 2023. Wij hebben besloten dat onze nieuwe uurprijs €10,50 wordt. Vanuit de belastingdienst is de toeslag voor 2024 nu vastgesteld op een vergoeding van €9,65. Deze informatie kunnen jullie terugvinden via mijn toeslagen.nl. (Via deze website kunt u kijken wat dit voor u eigen situatie betekend) Zoals jullie misschien ook hebben vernomen uit het nieuws zijn zij nog wel bezig met de kinderopvangtoeslag, omdat zij deze nog willen gaan verhogen. Het kan alleen zo zijn dat dit niet per januari 2024 ingaat, maar met terugwerkende kracht per maart 2024 geregeld gaat worden. Ze willen de kinderopvangtoeslag namelijk verhogen naar €10,25. Hierbij het artikel van het rtl nieuws. (Kinderopvang volgend jaar betaalbaarder door hogere toeslag | RTL Nieuws)


De prijsstijging willen wij ook graag toelichten, zodat jullie als ouders ook weten waarom wij dit willen invoeren. Wij kampen namelijk net als vele bedrijven met meerdere kosten die stijgen. Denk hierbij aan de huur, de energie kosten, de boodschappen (een voorbeeld hiervan is, dat wij zijn begonnen met het aanbieden van groentes in de middag en ook dit is natuurlijk prijziger dan soepstengels/rijstwafels. Daarnaast proberen wij ook meer te koken en te bakken met de kinderen, dit zorgt ervoor dat de boodschappen ook duurder uitvallen dan hiervoor) het digitaliseren van contracten, scholing personeel en de personeelskosten (Marja zal per 1 mei 2024 met pensioen gaan, waardoor wij opzoek moeten naar een nieuwe collega, wij willen graag iemand aannemen voor 3 dagen, zodat wij als team flexibeler ingezet kunnen worden, dit heeft natuurlijk ook weer een ander prijs en bedenk dat er zoveel keuze is vanwege de personeelskrapte in de kinderopvang, dat je soms als bedrijf ook een schaal moet verhogen om mensen binnen te halen. Daarbij hebben wij als nieuwe eigenaren ook plannen met de inrichting van het kinderdagverblijf, denk aan het opknappen van de binnen/buitenkant van de locatie. Verder zien wij dat er ook nog veel te winnen is in de aanschaf van nieuwe speelgoed. (Veel nieuw speelgoed wat jullie zien komt vanuit huis, dit willen wij gewoon als locatie kunnen aanschaffen) Het laatste punt wat wij graag willen aankaarten is dat wij graag willen gaan kijken of er in het jaar 2024 een mogelijkheid is om mensen van buitenaf hier workshops te laten geven voor de kinderen. Wij denken dan aan muziek op schoot of bijvoorbeeld een peutergymles. Dit zijn wij allemaal nog aan het inventariseren, maar willen wij jullie wel kenbaar maken.


In het schema hieronder willen wij jullie de prijzen laten zien van de kinderopvanglocaties in de buurt, zodat jullie kunnen zien wat zij voor prijzen hanteren. Dit zijn de prijzen van 2023 van deze locaties. Ook deze organisaties zullen een nieuw uurtarief bekend gaan maken voor 2024.

Hero 2023 10,08
Op Stoom 2023 10,61
Het vosje 2023 10,59
De Wonderbeek 2023 11,31
Kindergarden 2023 11,34
Partou 2023 9,97
Robinson 2023 9,93
De Rammelaar 2023 9,10

Mochten jullie naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, neem dan alsjeblieft contact met ons op. Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Ouafa Gabsi en Marcella Trentelman
Kinderdagverblijf de Rammelaar